Membrii PNL care voteaza impotriva motiunii de cenzura depusa impotriva Guvernului Boc II sau care vor lipsi de la sedinta de plen vor fi exclusi din partid, a anuntat luni liderului liberalilor, Crin Antonescu.

"PNL a decis ca oricine va absenta sau va vota impotriva la motiune va fi sanctionat cu excluderea din partid", a afirmat el.

Liberalii vor vota la vedere, "pentru ca opinia publica sa stie cine e consecvent cu actiunile politice si cine nu", a adaugat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a precizat ca in sedinta conducerii partidului a fost votat unanim un "prim ministru independent", pe care liberalii il vor propune celorlalte partide politice si presedintelui, dupa votarea motiunii.

Anterior, surse liberale declarasera, pentru NewsIn, ca Biroul Politic Central al PNL a validat, in unanimitate, propunerea lui Crin Antonescu ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, sa fie nominalizat pentru functia de prim-ministru.

Inca de la depunerea motiunii de cenzura, liberalii, prin vocea presedintelui Crin Antonescu, au sustinut ca, in eventualitatea in care Guvernul cade, doresc un Cabinet tehnocrat care sa guverneze pana la alegerile prezidentiale, condus de un premier tehnocrat.