Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca daca motiunea de cenzura va trece, PSD se va orienta spre PNL, pentru formarea unui cabinet de tehnocrati, iar daca seful statului il va nominaliza premier tot pe Emil Boc, PSD si PNL vor merge la Cotroceni pentru a declara ca formeaza transparent o majoritate, relateaza Mediafax.

Geoana a afirmat, la postul public de televiziune, ca PSD se va orienta spre PNL daca motiunea de cenzura va trece.

"Vom merge in principal catre PNL, al doilea partid mare din opozitia actuala din Parlamentul Romaniei, si le vom propune crearea unei majoritati in Parlament, pentru ca avem 54-55% din numarul de voturi din Parlament, in zona aceasta, care sa sustina un Guvern de foarte buni specialisti si care sa se ocupe: unu - de asigurarea unui climat corect al derularii alegerilor prezidentiale si care sa faca o politica foarte competenta in zona economica", a spus Geoana.

Intrebat ce vor face PNL si PSD daca presedintele Basescu il va nominaliza tot pe Emil Boc drept premier, Geoana a raspuns: "Domnul Basescu a repetat aproape obsesiv in perioada Guvernului Tariceanu II ca un Guvern trebuie sa aiba o majoritate transparenta. Vom merge si ii vom spune domnului presedinte ca exista o majoritate transparenta in Parlament, formata din PSD si PNL, si in mod evident raspusul domniei sale va trebui sa fie unul cat de cat coerent cu ceea ce a spus anul trecut".

El a spus ca va avansa celor de la PNL formarea unei majoritati, cu care cele doua partide sa propuna "un Guvern de foarte buni specialisti, cu un prim-ministru - un om de calitate care sa aiba credibilitate publica".

In ceea ce priveste premierul, Mircea Geoana a precizat ca "sunt cateva nume, dar acest lucru trebuie facut dupa ce ajungem la un punct de vedere comun cu cei de la PNL".

"Pentru aceste 60 de zile pana la turul II - pentru ca va fi un Guvern pana la 6 decembrie in mod cert - inclinatia pe care o am este aceea de a spune ca mai degraba tehnocrati de foarte buna calitate", a afirmat liderul PSD, intrebat daca pe lista de premieri sunt tehnocrati sau oameni politici.

Intrebat cum comenteaza zvonurile potrivit carora UDMR va vota impotriva motiunii de cenzura si multi parlamentari PSD ar fi trecut de partea PDL, Geoana a raspuns ca "este zona de intoxicare la maximum zilele acestea" si ca acest lucru nu il surprinde, pentru ca dovedeste, in opinia sa, "disperarea regimului Basescu-Boc".

"Intrebarea principala este daca UDMR-ul intr-adevar voteaza motiunea de cenzura. Au initiat-o, in mod normal ar trebui sa o voteze. Deci daca UDMR voteaza aceasta motiune de cenzura, Guvernul pica marti. Punct si de la capat", a spus Geoana, adaugand ca informatia ca ar exista parlamentari PNL si PSD care ar vota altfel decat le indica partidul ar fi o intoxicare.