PSD nu este de acord cu egalizarea varstei de pensionare, pentru ca femeile din Romania se confrunta cu conditii mult mai grele decat cele in care traiesc femeile din UE, a declarat Mircea Geoana. In replica, premierul Boc, sustine ca presedintele PSD manipuleaza opinia publica cu privire la varsta de egalizare a pensiei pentru ca nu mentioneaza, in declaratiile sale, ca, potrivit Legii pensiilor, procesul va avea loc in 2030, nu in prezent, informeaza Mediafax.

"PSD si Mircea Geoana manipuleaza opinia publica cu privire la varsta de egalizare a pensiei femeilor si a barbatilor. Mircea Geoana nu mentioneaza faptul ca egalizarea varstei de pensionare a femeilor si a barbatilor va avea loc doar in anul 2030. Nu in prezent, asa cum mint cu buna stiinta, PSD si Mircea Geoana. Scopul minciunii este clar. PSD si Mircea Geoana vor sa blocheze Legea pensiilor pentru a pastra nemodificate legile privilegiate ale parlamentarilor precum si pensiile speciale, care nu au la baza principiul contributivitatii", se arata intr-un comunicatul semnat de Boc.

Reactia vine dupa ce presedintele PSD, Mircea Geoana, a reluat afirmatia ca social-democratii nu sunt de acord cu egalizarea varstei de pensionare, pentru ca femeile din Romania se confrunta cu conditii mult mai grele decat cele in care traiesc femeile din UE.

"Nu este normal sa se voteze o lege a pensiilor care prevede egalizarea varstei de pensionare, PSD nu e de acord cu acest lucru. In Romania, femeile au de infruntat conditii de trai mult mai dure decat femeile din Occident. Au copii de crescut, totul e mai greu pentru ele si nici macar nu beneficiaza de aceeasi sustinere din partea statului care se acorda in alte tari UE. PSD va accepta o lege a pensiilor doar daca va fi facuta cu repectarea principiilor formulate de noi", a declarat Mircea Geoana.

Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru legea pensiilor, a anuntat premierul Emil Boc.