Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, respinge acuzatiile ca este "omu' lui Basescu" si sustine ca a intrat in cursa pentru prezidentiale deoarece "Romania isi pierde democratia, romanii isi pierd libertatile iar traiul incepe sa semens din nou" cu cel din 1989.

Declaratia a fost facuta sambata, la Timisoara, unde oamenii au aratat, "in urma cu 20 de ani tarii intregi ca romanii nu mai pot sa traiasca in genunchi", dupa cum a afirmat Oprescu.

"In felul asta nu se mai poate", a spus Sorin Oprescu, adaugand ca ar fi putut trai linistit ca primar al Bucurestiului, dar a ales sa candideze pentru ca "totul i se poate ierta unui doctor (...) dar unui chirurg nu i se poate ierta indiferenta".

In opinia sa, "partidele politice si-au depasit limitele": "Se uita cineva in ochii dvs? Zambeste cineva pe strada?", s-a intrebat el, mentionand ca actuala stare de fapt din Romania este cauzata de faptul ca "asa a vrut sa traiasca un grup de interese, sa aiba o acumulare din ce in ce mai mare".

Oprescu a precizat ca nu este vorba despre un discurs comunist, ci despre o "nostalgie dupa realitate".

Primarul Capitalei a respins ideea ca este "omu' lui Basescu" sau ca "are blat cu cineva", sustinand ca aceste acuzatii apartin unor "viermi", unor "resapati care ies exact in momentele astea" cu atacuri la familie: "Toata viata mea nu am avut blat cu nimeni. Nu sunt un tip pe care sa poti sa-l santajezi".