Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca liberalii l-au "trimis" pe Bogdan Olteanu la BNR "ca sa scape de el", mentionand ca are informatia de la un lider din Biroul Permanent Central (BPC) al partidului si comentand ca "toata lumea" dorea acest lucru si s-a gasit aceasta solutie, cinica, in opinia sa.

Intrebat cum comenteaza faptul ca PNL a acceptat ca Olteanu sa fie viceguvernator al BNR, Patriciu a spus ca "liberalii nu l-au acceptat, ci l-au timis acolo ca sa scape de el", mentionand ca lucrul acesta i-a fost relatat de un lider din BPC. "Toata lumea voia sa scape de el si au gasit solutia asta, cinica dupa parerea mea", a apreciat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a mai facut o afirmatie in acest sens si intr-un comentariu pe forumul ziarului "Adevarul", dupa publicarea unui editorial, in care ii raspunde consilierului de stat la Presedintie Catalin Avramescu. Patriciu povesteste ca, in urma cu multi ani, l-a rugat un prieten sa-l angajeze pe Olteanu la Rompetrol.

  • "Dupa ce a facut testele psihologice, vicepresedintele meu pentru Resurse Umane a venit si mi-a spus ca-si da demisia daca il angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambitios, lipsit de loialitate, de o inteligenta mediocra, dar siret si lipsit de moralitate. Nu l-am angajat. Si-a urmat cariera politica in care defectele l-au ajutat. L-a ajutat si un prieten al meu, prea comod ca sa-si poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru aceasta pozitie asa cum mi-a spus cineva azi dimineata, ca sa scape de el. Deh, cinimsul politicienilor!".