Gelu Maracineanu, considerat un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, a fost demis de premierul Emil Boc din fruntea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM). Noul presedinte al ANRM este Alexandru Patruti.

Maracineanu fusese numit presedintele ANRM in februarie 2009, in urma scandalului Sterling.

Gelu Maracineanu a fost angajatul unei companii detinute de PSV Company (noul nume al Petromservice), care are in derulare o afacere cu minereuri in judetul Bihor. E de notorietate ca Petromservice e fieful lui Liviu Luca, seful sindicatelor din Petrom, un apropiat partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vantu.

Un act oficial al cabinetului Tariceanu, semnat in noiembrie 2008, arata ca Geoasset, societate 100% detinuta de PSV Company, beneficiaza de concesionarea pe 20 de ani a unui zacamant de 20 de milioane de tone de calcar cu brucit.

In documentele Guvernului se estimeaza ca zacamantul valoareaza putin peste 1 miliard de lei. Seful ANRM a declarat ca a primit o oferta de nerefuzat din partea PSV Company si, timp de aproape un an, a pus pe picioare exploatarea din judetul Bihor.