Motiunea de cenzura a PNL a fost depusa marti in Parlament, a anuntat Calin Popescu Tariceanu: "Am depus textul motiunii de cenzura impreuna cu semnaturile necesare ale grupurilor parlamentare PNL si UDMR".

Motiunea este semnata de 124 de parlamentari PNL si UDMR, dar si cativa de la PSD, care si-au depus semnaturile "in nume personal", potrivit NewsIn.

Biroul Permanent National al PSD a decis, luni, ca social-democratii sa sustina o motiune de cenzura care sa duca la indepartarea actualului Guvern.

Potrivit Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor.

Guvernul este demis daca motiunea de cenzura este votata de majoritatea deputatilor si senatorilor.

Titlul motiunii, "11 impotriva Romaniei", se refera la componenta actuala a Cabinetului Boc, format din zece ministri si premierul.

In textul motiunii, numele presedintelui Traian Basescu este mentionat de 34 de ori, in timp ce umele lui Emil Boc apare doar de 20 de ori.

Cateva exemple:

  • Impreuna cu Traian Basescu, stimati domni ce va aflati acum la masa puterii, ati aruncat Romania intr-o tripla criza: economica, politica si morala.
  • Partidul pe care il conduceti a schimbat regulile democratiei si triseaza flagrant, aducandu-l in joc pe aliatul aparent neutru - Presedintele Basescu.
  • Primul-ministru a oferit pe tava presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Guvernul pe care il conduce reusind sa-l stearga din paginile Constitutiei, de la capitolul Putere executiva.

Motiunea hop-top-boc

Un lait motiv al motiunii ar putea fi sintagma hop-top-boc: " Are nevoie presedintele Basescu de un guvern docil, care sa-i organizeze alegerile, chiar prin fraudarea lor, pentru a-i oferi un nou mandat, hop-top-boc, o remaniere neconstitutionala care s-a soldat cu aruncarea „cotei de guvernare PSD” din Palatul Victoria!"

Si continua: "Are nevoie presedintele Basescu de toti prefectii pentru a-si asigura linistea si ordinea in sectiile de votare, hop-top-boc, Guvernul a declansat in ultimele zile un adevarat jihad impotriva prefectilor PSD si a directorilor de deconcentrate!".