Ioan Rus, ministru social-democrat in guvernarea monocolora a PSD, a declarat sambata, la Realitatea Tv, ca formatiunea sa ar fi trebuit sa evite iesirea de la guvernare, in opinia sa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale aducand PSD in postura de a negocia revenirea la guvernare, relateaza NewsIn.

  • "Pana la urma ce s-ar fi intamplat daca PSD nu iesea de la guvernare? Candida presedintele Senatului cu echipa sa de zece ministri impotriva presedintelui Romaniei cu echipa lui de zece ministri. Care era problema? De ce sa trebuiasca sa iesi de la guvernare neaparat, in realitate? Puteai sa candidezi si de acolo. De ce poate sa candideze Basescu avand pasivul si activul guvernarii si noi nu putem sa candidam avand si activul si pasivul guvernarii? Noi vrem sa fim neaparat opozitie. Poate asta e solutia, poate... nu stiu."

Intrebat daca PSD ar fi putut sa evite iesirea de la guvernare, Rus a raspuns:

  • "Fara indoiala. Din 6 decembrie tot la negocieri ajung, adica ceea ce au abandonat de atunci si pana acum trebuie sa reinceapa la inceputul lunii decembrie. Noi ne-am suparat ca... ala pe sat ca sa o luam de la capat peste trei luni."