Executivul a decis, in sedinta de guvern de sambata, schimbarea din functie a subprefectilor numiti la propunerea PSD, dupa ce deja, in sedinta de joi, au fost schimbati 20 de prefecti social-democrati, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Executivul s-a reunit sambata, la ora 14.00, in cea de-a doua sedinta de guvern din aceasta saptamana, in noua formula a Cabinetului.

Potrivit purtatorului de cuvant, in cadrul intrunirii de sambata, s-a luat hotararea de schimbare din functie pentru 23 de subprefecti din 15 judete si au fost numiti 16 subprefecti, din care trei din randul inspectorilor guvernamentali.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca prefectii si subprefectii PSD sunt schimbati din functie potrivit prevederilor legale si prinicipiului mobilitatii inaltilor functionari publici.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Slatina, ca dupa schimbarea secretarilor de stat si a prefectilor si subprefectilor, urmeaza directorii de institutii deconcentrate sustinuti de PSD.