"Cred ca institutia va avea de castigat cu un astfel de profesionist". Sunt cuvintele cu care fostul ministru social-democrat de Externe a predat mandatul ministrului interimar Catalin Predoiu. "Sunt convins ca toate demersurile vor fi facute pentru a nu pierde postul de comisar european pe agricultura", a continuat Diaconescu. De cealalta parte, noul sef interimar al diplomatiei romane i-a multumit fostului coleg de guvernare pentru sfaturile acordate.

"Ii multumesc lui Cristian Diaconescu pentru deschidere si pentru sfaturile profesioniste pe care mi le-a pus la dispozitie. Este o sarcina extraordinar de dificila, mai ales dupa mandatul unui astfel de profesionist care a facut cinste ministerului", a continuat Catalin Predoiu. "O sa incerc sa ma ridic la standardele pe care el le-a fixat. Ma bazez pe un aparat extrem de profesionist, de care Cristian Diaconescu mi-a vorbit in termeni precisi si elogiosi", a incheiat ministrul.

Preluarea de mandat vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca ministrii PD-L vor "asigura interimatul timp de 45 de zile la ministerele de unde au demisionat membrii PSD". Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, va fi si ministru interimar la Externe, in locul lui Cristian Diaconescu.