Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a declarat vineri ca nu va face parte din stafful de campanie al PDL pentru alegerile prezidentiale si a dat asigurari ca, din punctul de vedere al ministerului pe care l-a preluat, nu va exista nicio interferenta in derularea scrutinului prezidential.

"Nu voi propune modificarea niciunui act normativ deja aprobat (...) Sunt secretar general al PDL si imi voi exercita functia respectiva, dar nu in calitate de ministru de Interne", a spus el, intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat noua echipa.

In conducerea ministerului au fost cooptati:

  • Mihai Capra - secretar de stat pentru relatia cu prefecturile
  • Liviu Gradinaru - secretar de stat la departamentul comunitati locale si servicii publice
  • Stefan Pop Zaharia - sef DGIPI
  • Marian Tutilescu - secretar de stat, Departamentul Schengen
  • Dan Fatuloiu, fost sef al IGPR, va conduce  Departamentul de Ordine si Siguranta Publica
  • Comisarul - sef Irina Alexe - secretar de stat pentru Relatia cu Parlamentul
  • Chestorul Baci Constantin Ciprian - secretar general MAI

Vasile Blaga a tinut sa sublinieze ca "modificarile la comanda ministerului vor continua"

Prioritatile lui Blaga

Prioritatile Ministerului, in perioada urmatoare, vor viza accentuarea campaniei de informare cu privire la riscul la care se expun cei care vor incerca sa fraudeze alegerile prezidentiale, prin vot multiplu, dar si "asigurarea ordinii publice, care sa redea increderea cetatenilor in noi" - prioritatea-zero a lui Vasile Blaga.

"O sa renuntam la spectacolul ultimelor luni, cu fel de fel de filtre, oameni deplasat i toata tara, cu cheltuieli enorme fara rezultat", a spus Blaga, adaugand ca accentul va fi pus pe "o foarte buna colaborare" cu SRI, cu parchetele, vama si Garda Financiara - "Doar asa poti sa faci fata si sa destructurezi cat mai multe retele de crima organizata".

O alta directie de actiune va viza asigurarea resurselor financiare: "Avem probleme, nu vrem un regim preferential dar ceea ce trebuie sa i se dea ministerului trebuie sa i se dea", a subliniat ministrul interimar.

In plus, vor fi depuse eforturi pentru ca politistii sa-si recapete increderea in structurile de comanda: "Ii vom apara ori de cate ori e nevoie, dar atunci cand gresesc nu vor fi tinuti in brate".