"Am venit sa preiau interimatul. (...) Ca ministru al Turismului, am identificat de foarte multe ori probleme si solutii care tineau si de Ministerul Mediului", a declarat vineri ministrul interimar al Ministerului Mediului, Elena Udrea. La preluarea mandatului, Udrea a anuntat ca fostul ministru social-democrat Nicolae Nemirschi pleaca de la Mediu cu tot cu echipa sa. "Atunci cand un ministru vine cu o echipa, pleaca cu ea", a precizat Elena Udrea.

"Nu exista nicio problema, lucrurile merg in continuare asa cum stiati", a continuat ministrul interimar, subliniind ca "din fericire, turismul are legatura cu multe alte ministere, Mediu, Transporturi, Agricultura". In consecinta, preluarea mandatului nu va fi dificila, ba dimpotriva, sefia Ministerului Turismului si a Ministerului Mediului simplifica lucrurile. "O parte din problemele celor care desfasoara activitati de turism sunt strans legate de mediul inconjurator. Acum este mai usor, cand poti sa iei deciziile si intr-o parte si in cealalta. Sunt macar cateva lucruri pe care le pot face", a incheiat Udrea.

Declaratiile vin in contextul in care ministrii interimari democrat-liberali preiau mandatele de la fostii membri ai guvernului social-democrati. Coalitia PSD-PDL s-a rupt joi, dupa ce ministrii PSD au demisionat din Guvern, ca reactie la decizia presedintelui Traian Basescu de a semna decretul de revocare a fostului vicepremier si ministru de Interne Dan Nica. Tot vineri dimineata, in pozitia de ministru interimar s-a aflat si premierul Emil Boc. Dupa plecarea social-democratilor de la guvernare, liderul Executivului a preluat mandatul de ministru al Educatiei de la Ecaterina Andronescu.