Premierul Emil Boc a anuntat, vineri dimineata, ca la fiecare minister vor fi doar doi secretari de stat, pentru a face reduceri de costuri. "Toti secretarii de stat PSD de la toate ministerele au fost demisi. Nu vom proceda decat la o inlocuire punctuala, pentru a face economi" - a adaugat seful Executivului.

Emil Boc a facut aceste declaratii, la preluarea mandatului Educatiei de la Ecaterina Andronescu. Premierul a explicat ca a luat decizia de a conduce acest minister, tinand cont de faptul ca vine din mediul universitar, este familiarizat cu problemele acestui domeniu si ca a lucrat, alaturi de Ecaterina Andronescu, la Legea educatiei.

"Am preluat problemele curente, cat si pe cele de perspectiva ale ministerului. Pregatirea examenelor de bacalaureat si de trecere din clasa a VIII-a in a IX-a sunt prioritare, precum si partea care tine de noile manuale bazate pe competente" - a explicat Emil Boc.

"Reformele o sa fie continuate, sistemul le asteapta. De cate ori Emil Boc doreste sa aiba o discutie cu mine, fara indoiala voi fi aici. Eu am fost oricum intotdeauna in sistemul de invatamant, asa ca nu as putea sa spun ca ma despart de sistem" - a adaugat, la randul sau, Ecaterina Andronescu.