Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, ca PDL a "stabilit sa inceapa jihadul in judete" prin schimbarea prefectilor, miza acestora fiind controlul asupra presedintilor sectiilor de votare, avertizand totodata cetatenii sa nu participe la frauda pentru ca risca "ani grei de puscarie", relateaza NewsIn. Dragnea anuntase joi dimineata ca odata cu ministrii demisionari vor pleca si secretarii de stat social-democrati, sefii de agentii si alte persoane numite politic in functii, dar nu si cei care au obtinut functiile prin concurs, precum prefectii, care sunt apolitici.

  • "PDL si Emil Boc se pare ca au stabilit sa inceapa jihadul in judete, cuvantul de ordine pe care l-au transmis in teritoriu este liber la furat. In aceasta seara schimba toti prefectii care au fost propusi de PSD, dar care au dat examen zilele trecute. In ceea ce priveste oamenii nostri din teritoriu care au fost propusi le transmitem ca PSD nu va permite ca acest Guvern, sau ma rog, aceasta jumatate de Guvern sa-si bata joc de ei."

De asemnea, liderul PSD a precizat ca fostul vicepremier Dan Nica "a luat in serios mandatul pe care i l-a incredintat Parlamentul si a vrut ca alegerile sa se desfasoare in mod corect".

  • "Prin faptul ca in aceasta seara, in aceasta noapte, schimba dintr-o miscare toti prefectii inseamna ca-si duc cu obstinatie planul pana la capat, plan generat de disperare. Miza prefectilor reprezinta presedintii si vicepresedintii din sectiile de votare, asta este miza adevarata legata de prefecti (...) PSD-ul se va organiza foarte bine si avertizam si cetatenii care pot fi momiti sa participe la fraude electorale, sa nu faca acest lucru pentru ca risca ani grei de puscarie pentru un partid care mai are poate doua luni de trait pe scena politica."

Guvernul condus de Emil Boc a decis schimbarea din functie a prefectilor si secretarilor de stat numiti la propunerea PSD, in locul acestora fiind numite persoane sustinute de PDL, anuntul fiind facut de ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, in cadrul sedintei de guvern de joi seara.