Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si proaspatul vicepremier demis, Dan Nica, au declarat ca odata cu ministrii demisionari vor pleca si secretarii de stat social-democrati, sefii de agentii si alte persoane numite politic in functii, dar nu si cei care au obtinut functiile prin concurs, precum prefecţii, care sunt apolitici, relateaza NewsIn.

"Decizia noastra politica este ca cei care au fost numiti politic sa se retraga din structurile guvernamentale", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca nu este cazul celor care au castigat functiile prin concurs cum este cel al prefectilor. "Vorbesc de cei care au fost numiti politic, prefectii sunt fara de partid sunt oameni care au dat concurs chiar in zilele trecute. Decizia noastra e ce am discutat pana acum, ca cei care au fost numiti politic sa se retraga", a afirmat Dragnea.

La randul sau, Dan Nica a declarat ca si secretarii de stat si sefii de agentii isi vor da demisia odata cu ministrii. "Si-au dat deja demisia multi", a spus Nica, afirmand ca ar urma demisii si in teritoriu, fara sa mentioneze in care cazuri.

De asemenea, intrebat despre afirmatia democrat-liberalilor potrivit careia PSD a premeditat iesirea de la guvernare, Nica i-a catalogat pe acestia "si mincinosi si jalnici".