Vina pentru eventuala rupere a coalitiei ii apartine presedintelui Traian Basescu, remanierea lui Nica fiind un ordin al acestuia catre Emil Boc, care "nu a interpretat corect partitura", considera presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, transmite Mediafax. Potrivit acestuia, anunturile nuantate ale premierului legate de remanierea lui Dan Nica de la MAI si posibilul interimar arata ca "Boc a scos coalitia din priza si acum nu mai gaseste instructiunile sa bage la loc stecherul".

"PSD nu este la cheremul lui Emil Boc, care cand il pune pe Blaga, cand are alte idei", a declarat, marti, Adrian Nastase. El considera ca anuntul premierului privind remanierea lui Nica a fost o eroare si a apreciat ca vina pentru aceasta "demontare" a coalitiei ii apartine lui Traian Basescu. "I-a dat un ordin foarte clar lui Emil Boc, care nici macar nu a stiut sa interpreteze corect partitura. E jenant”, a spus acesta.

Fostul lider al PSD a afirmat ca scandalul legat de remanierea lui Nica a fost gandit doar pentru a-i usura lui Basescu numaratoarea voturilor. "Deci e un specialist in frauda, cel putin din punct de vedere moral. Incearca acum sa realizeze si pe teren ceea ce atunci (in 2004 – n.r.) a realizat prin manipulare", a adaugat Nastase.