"Am trimis presedintelui Romaniei propunerea de revocare a lui Dan Nica. Vasile Blaga va asigura interimatul la Interne", a anuntat, marti la pranz, premierul Emil Boc, dupa expirarea ultimatumului pe care il daduse PSD pentru nominalizarea unui inlocuitor pentru Dan Nica.

Simultan cu declaratia lui Emil Boc, Mircea Geoana a anuntat concluziile intalnirii liderilor PSD: "Decizia PSD ramane neschimbata. Este responsabilitatea primului ministru si responsabilitatea presedintelui Basescu, care arunca Romania intr-o grava criza politica suprapusa peste o criza economica. Consideram ca motivele revocarii lui Dan Nica sunt neintemeiate. Imediat dupa ce Traian Basescu va semna decizia de revocare a lui Dan Nica, ministrii PSD vor demisiona din Guvern".

De altfel, liderul PSD Mircea Geoana i-a trimis, marti dimineata, o scrisoare lui Traian Basescu, in care il acuza pe seful statului ca s-ar afla in spatele intentiei lui Emil Boc de a-l remania pe Dan Nica. Citeste in comunicatul atasat scrisoarea adresata de Mircea Geoana lui Traian Basescu.

Premierul a anuntat, marti, in jurul orei 11:00, cand expira ultimatumul dat ieri social-democratilor pentru nominalizarea unui inlocuitor pentru Dan Nica, ca le mai acorda acestora un ragaz de doua ore, pana la ora 13:00.

La ora 13:00, Emil Boc a anuntat ca PSD nu a nominalizat un inlocuitor pentru Dan Nica, si nici un ministru social-democrat care sa preia interimar si portofoliul Internelor, asa cum ceruse premierul.