Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca "nu mai exista loc de intoarcere" in ceea ce priveste remanierea ministrului de interne, iar democrat-liberalii sunt "extrem de neplacut surprinsi de modul in care a reactionat Partidul Social Democrat". Oltean a adaugat ca PD-L ia in calcul un Guvern minoritar sau alta majoritate.

"Eu cred ca in momentul acesta nu exista loc de intoarcere. Premierul a calculat extrem de atent mutarea pe care a facut-o si a apreciat ca aceasta mutare este absolut necesara", a spus Oltean, adaugand ca democrat-liberalii sunt "extrem de neplacut surprinsi de modul in care a reactionat Partidul Social Democrat. Practic este un santaj, daca vreti, asupra Partidului Democrat Liberal, un santaj prin care ei incearca sa mentina in mod absolut nepotrivit acest parteneriat. Este o modalitate iresponsabila de a reactiona si PDL nu poate decat sa se delimiteze si sa condamne acest mod. Noi mai speram inca in responsabilitatea acestui partid si a liderilor acestui partid, in sensul ca mai au inca posibilitatea sa revina asupra acestei decizii, sa vina cu o propunere responsabila, pe care premierul sa o poata accepta si sa o poata propune presedintelui Romaniei".

Vicepresedintele PD-L a precizat ca in situatia in care "PSD va actiona iresponsabil, sigur ca noi vom fi pusi in situatia de a identifica rapid o majoritate care sa permita Guvernului, fie un Guvern minoritar, fie un Guvern format din alta majoritate" care "sa asigure evident functionarea normala a societatii si desfasurarea normala a alegerilor pentru presedintele Romaniei".

Intrebat daca PD-L ar putea forma o alianta cu PNL, Oltean a spus ca formatiunea sa "nu exclude nici o varianta care poate sa fie luata in calcul in ziua de astazi si care cu siguranta sa poata sa asigure o continuitate actului de guvernare".