Liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca presedintele Traian Basescu "ar trebui sa stea el cu capul in apa rece, pentru ca este tot timpul beat". "Basescu da dovada de ipocrizie, a generat aceasta criza si acum apare ca salvator. Singurul vinovat este Traian Basescu", a adaugat Hrebenciuc.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a afirmat la Antena 3 ca Romania are de-a face cu "un presedinte mai mereu mahmur, mai mereu balbait, din cauza ca de dimineata pana seara consuma, consuma foarte mult".

Marian Vanghelie a sustinut ca toate actiunile politice ale actualului sef al statului, de la Primaria generala, la lupta impotriva lui Tariceanu si la "ce a facut cu toate partidele" sunt consecinta faptului ca "Traian Basescu nu mai e un om normal, din pacate", iar "domnul prim ministru e o marioneta".

Vanghelie a acuzat faptul ca Basescu, impreuna cu ofiteri SPP, a creat "comandouri electorale" si intercepteaza convorbirile telefonice ale membrilor PSD.

Unitati speciale se ocupa de campanie, sunt oameni platiti din banii statului care se ocupa cu filarea unor membri PD-L si PSD si asculta telefoane pentru Traian Basescu.

Aceste reactii dure vin dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a primit nicio solicitare din partea premierului Boc de remaniere a ministrului de Interne si ca, daca va fi solicitat sa aiba o intalnire cu PSD si PDL, "isi va face timp" pentru aceasta. "Este bine ca ambele partide sa-si bage repede picioarele in apa rece", a comentat Basescu.