Depunerea demisiilor in bloc a ministrilor PSD si iesirea de la guvernare, sau reconfirmarea lui Dan Nica in functia de ministru de Interne. Acestea sunt cele doua scenarii discutate in BPN al PSD, dupa ce Emil Boc l-a revocat din functie pe Nica.

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat ca PSD sustine si mentine sprijinul politic pentru Dan Nica: "Nica este vicepresedinte al Guvernului...Faptul ca domnul Boc vrea sa-l demita pe Dan Nica are urmatorul raspuns: cine-si asuma un asemenea gest unilateral, inseamna ca a incalcat protocolul de colaborare si trebuie sa-si asume toate consecintele. Boc are 24 de ore pentru a reveni la ginduri mai bune".

"Daca premierul nu intelege ce-si asuma, vom apela si-l vom face raspunzator pe presedintele Basescu, care a girat aceasta miscare...Inlaturarea lui Dan Nica este facuta cu intentia de a frauda alegerile", a conchis Duvaz.

Declaratii Dan Nica:

  • Acest atac arunca Romania intr-o criza politica fara precedent care, suprapusa peste criza economica, poate avea efecte deosebit de grave asupra cetatenilor acestei tari
  • Repsonsabili pentru declansarea acestei crize sunt Traian Basescu si Emil Boc
  • Ministerul de Interne a deranjat si deranjeaza pentru lupta impotriva criminalitatii organizate
  • Eu, ca vicepremier si ca ministru de Interne, am jurat credinta Romaniei, nici intr-un caz grupurilor de mafioti

Premierul Emil Boc a anuntat, luni dimineata, coalitia PSD-PD-L ca il va remania pe ministrul de Interne social-democrat, Dan Nica. PSD are la dispozitie 24 de ore pentru a face o noua propunere pentru aceasta functie. Daca PSD nu nominalizeaza nicio persoana, primul ministru va recurge la numirea unui ministru interimar, a subliniat Emil Boc.

Update: Surse de la varful PSD au declarat pentru HotNews.ro ca PSD va opta cel mai probabil pentru iesirea de la guvernare.