"Asa cum anticipam, Basescu a decis sa dicteze premierului Emil Boc o mutare politica pe care toti o asteptam". Replica vine din partea presedintelui PSD Mircea Geoana, care a declarat ca premierul i-a anuntat pe social-democrati in cadrul sedintei de coalitie ca "propune remanierea ministrului Dan Nica si inlocuirea lui cu Vasile Blaga". O decizie care vine "in conditiile scaderii in popularitate si a incercarii evidente de a frauda alegerile", a continuat Geoana.

Cele mai importante declaratii ale liderului social-democrat:

  • Miscarea premierului Emil Boc arunca Romania intr-o grava criza politica
  • Am convocat Biroul Executiv al PSD in aceasta dupa-amiaza pentru a analiza situatia
  • Mi s-a parut scandalos in sedinta de azi a Coalitiei reprosul PD-L privind participarea noastra in comisiile parlamentare de ancheta in cazurile Ridzi si Elena Udrea
  • Basescu a decis sa dicteze premierului Emil Boc o mutare politica pe care toti o asteptam

Declaratiile au venit imediat dupa incheierea sedintei coalitiei si dupa ce premierul Emil Boc a anuntat remanierea ministrului social-democrat de Interne Dan Nica.

Vasile Blaga, dupa sedinta PD-L de duminica seara: Premierul ar putea face una, doua, trei remanieri

Anunturile survin dupa un weekend "incins" in ambele tabere ale coalitiei. Liderii PD-L s-au reunit duminica seara in Colegiul Director al partidului. O intrunire in urma careia secretarul general democrat-liberal Vasile Blaga a confirmat la Realitatea TV ca e posibil ca premierul sa schimbe cativa ministri. "Eu cred in continuare ca aceasta coalitie poate functiona chiar daca premierul va considera necesar sa o ranforseze facand una, doua, trei remanieri. Eu cred ca este posibil asa ceva", a declarat duminica seara Blaga.

Surse PSD, dupa sedinta de duminica seara: PSD nu vrea ruperea Coalitiei, nici in cazul unei remanieri

Surse din interiorul PD-L declarau in weekend ca pe lista remanierii se afla ministrul de Interne Dan Nica, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, precum si doi ministri din partea PD-L, Teodor Paleologu si Gabriel Sandu. Surse PSD au sustinut ca, si in cazul remanierii unor ministri, social-democratii nu vor ruperea Coalitiei si incearca sa gaseasca solutii.

Si social-democratii s-au intalnit in sedinta duminica seara. Surse social-democrate declarau atunci ca se va incerca o negociere cu PD-L luni dimineata, la sedinta Coalitiei. Aceleasi surse sustineau ca PSD va face tot posibilul sa evite ruperea protocolului cu PD-L si asta pentru ca ar duce la schimbarea tuturor oamenilor PSD din deconcentrate si nu numai.

Ecaterina Andronescu: PSD ar trebui sa reactioneze cu intelepciune

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat ca PSD ar trebui sa reactioneze "cu intelepciune" la anuntul facut de premierul Emil Boc. Ea si-a exprimat regretul pentru intentia sefului Executivului, apreciind ca "politica incepe sa nu mai aiba niciun fel de legatura cu nevoile lumii reale".

"Este un gest pur politic, dl Dan Nica este un ministru care stia ce are de facut, isi gestiona bine domeniul", a mai spus Adronescu, despre care presa a scris in repetate randuri ca s-ar afla si ea pe lista de remaniere.