Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, sambata, la New York, ca nu urmareste un post de comisar european, informeaza Mediafax.

"Nu urmaresc un post de comisar european. Acesta este raspunsul".

Conducerea Organizatiei de Femei a PSD a decis, in urma cu o saptamana, sa solicite liderilor partidului ca nominalizarea pentru postul de comisar european din partea Romaniei sa fie un social-democrat, propunandu-l in acest sens pe Adrian Severin.

Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PDL, a declarat ca Romania isi pastreaza optiunea pentru comisarul european pe Agricultura, dar a mentionat ca au aparut discutii si privind un alt portofoliu, anume cel pentru Extindere.

Potrivit unor surse citate de presa, o varianta pentru ocuparea portofoliului Extinderii ar fi actualul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Numele lui Vasile Puscas, actualul sef al DAE a fost de asemenea vehiculat ca posibil viitor comisar european.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a intalnit, in aceasta saptamana, la New York, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ambii aflandu-se in SUA pentru a participa la reuniunea la nivel inalt privind schimbarile climatice.

Surse diplomatice sustin ca pe agenda discutiei bilaterale a celor doi, care de altfel nu se afla in program, a figurat problema viitorului portofoliu al Romaniei in CE.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca Romania va incerca sa obtina portofoliul Agriculturii.

Functia de comisar al Agriculturii, detinuta de daneza Mariann Fischer, este disputata de fostul vicecancelar austriac si ministru al Finantelor Wilhelm Molterer si fostul ministru roman al Agriculturii Dacian Ciolos.