Organizarea referendumului pentru Parlament unicameral in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale ar putea insemna costuri suplimentare importante, pentru ca e posibila infiintarea de sectii de vot separate, sustine ministrul Administratiei si Internelor, social-democratul Dan Nica.

Ministrul a mai precizat ca, doar pentru organizarea alegerilor prezidentiale, Guvernul a aprobat suma de 152 de milioane de lei.

"Daca s-ar vota in aceeasi sectie de vot si pentru presedinte, si pentru referendum, costurile nu cresc pentru ca sunt aceeasi oameni in sectiile de vot. Daca se decide sa se organizeze sectii de vot diferite, inseamna ca dintr-o data avem o crestere a costurilor cu plata celor care se afla in sectia de votare. La fel e in cazul stampilelor, urnelor pentru depunerea buletinelor de vot. La asta se adauga costul buletinului de vot, care nu este inca determinat, pentru ca trebuie aprobat formatul respectivului buletin de vot pentu referendum", a sustinut ministrul Dan Nica intr-o conferinta de presa care a avut loc sambata, la Galati, informeaza Mediafax.

Vicepremierul Nica a completat aceste informatii spunand ca, in situatia in care alegerile prezidentiale si referendumul se vor organiza separat, sursele de finantare pentru referendum vor fi asigurate de catre Ministerul de Finante, prin intermediul fondului de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum national, chiar in ziua alegerilor prezidentiale pentru consultarea populatiei asupra a doua aspecte: Parlament unicameral si un numar maxim de 300 de parlamentari.