Traian Basescu nu are curaj sa se prezinte la alegeri decat ascuns in spatele unui demers populist, dorindu-si o Mare Adunare Nationala, a declarat joi presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Traian Basescu este disperat, nu mai are curaj sa se prezinte la alegerile prezidentiale decat ascuns in spatele unui demers demagogic si populist. Sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari, dar personal raman partizanul unui Parlament bicameral, iar acuzatiile in lipsa de probe pe care Traian Basescu le arunca asupra unei intregi institutii privitoare la coruptie fac parte din arsenalul calomniei si disperarii cu care ne-am obisnuit", a sustinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

"Traian Basescu vrea o Mare Adunare Nationala, dar Romania a intrat demult intr-o epoca a democratiei. Orice discutie despre modificarea Constitutiei in aceasta privinta sau altele nu poate fi suprapusa alegerilor prezidentiale", a conchis Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a propus joi organizarea unui referendum national, in 22 noiembrie, pentru consultarea populatiei asupra a doua aspecte: Parlament unicameral si un numar maxim de 300 de parlamentari.