Deputatii din Comisia parlamentara de ancheta privind sumele cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare au finalizat, miercuri, raportul in acest caz. Presedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, a anuntat ca raportul final al comisiei, votat in unanimitate de membrii acesteia, solicita Camerei Deputatilor sa aprobe cererea de revocare a ministrului Turismului si sa ceara inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea.

Raportul comisiei parlamentare de ancheta mentioneaza savarsirea, de catre Elena Udrea, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor publice, savarsirea infractiunilor de conflict de interese si de neglijenta in serviciu, pentru care solicita inceperea urmaririi penale a ministrului.

In plus, comisia solicita Camerei Deputatilor sa aprobe sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu savarsirea infractiunii de uzurpare a unei calitati oficiale de catre ministrul Turismului.

Ludovic Orban a precizat ca raportul comisiei va fi inaintat in cursul zilei de joi Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Ulterior, solutiile propuse in raport urmeaza sa fie supuse la vot in plenul Camerei Deputatilor.