Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat solicitarea Comisiei de ancheta in cazul Elenei Udrea, privind desfasurarea lucrarilor in ziua de luni, in paralel cu sedinta de plen. Astfel, potrivit NewsIn, sedinta forului de ancheta se va desfasura intre orele 16:00- 18:00

Presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, declara miercuri ca deputatii au constatat nereguli la aproape "fiecare procedura de achizitie" a Ministerului Turismului si a estimat ca raportul final al forului va fi votat intr-o saptamana.

  • "Am gasit nereguli, incalcari ale legislatiei la aproape fiecare procedura de achizitie si, evident, toate aceste lucruri le vom include in raport".

In privinta posibilitatii ca raportul final sa includa o solicitare de incepere a urmaririi penale in cazul ministrului Elena Udrea, in urma analizei achizitiilor publice de la Minister, Orban declara:

  • "Am vazut ca sunt unii politicieni si comentatori care sunt grabiti sa traga concluzii ca, vezi Doamne, pe fond nu ar fi elemente care sa incrimineze activitatea Ministerului Turismului. Fara a ma antepronunta, pot sa va spun ca situatia in privinta cercetarii a relevat foarte multe aspecte care nu sunt conforme cu legea, multe nereguli".