Candidatul Partidului Verde la Presedintie, Remus Cernea, a dat foc luni, in fata TVR, unei bucati de carton pe care era infatisat chipul sau, protestand astfel fata de faptul ca este obstructionat de posturile publice de radio si televiziune, relateaza Mediafax. El anuntase, anterior, printr-un comunicat, ca si-ar putea da foc, dar a recurs la gestul simbolic de a arde o marioneta.

Pompierii erau pregatiti pentru eventualitatea in care Remus Cernea si-ar fi dat foc in fata televiziunii cu mai multe furtunuri pentru stins incendiile. Acestia s-au limitat la a stropi cu apa bucata de carton dupa ce candidatul la prezidentiale le-a cerut ajutorul pentru un extinctor.

"Asadar si eu candidez, si eu sunt o voce care trebuie luata in seama", a afirmat Cernea dupa ce a aprins marioneta. El a aratat ca si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale in urma cu o luna, pentru a reprezenta o alternativa la actuala clasa politica, iar posturile publice "au facut abstractie de aceasta candidatura".

"In opinia mea TVR si radioul public au datoria sa prezinte toate optiunile la prezidentiale pentru ca altfel avem de-a face cu o cenzura. In cazul meu am fost obstructionat pentru ca o luna nu a fost difuzata niciun fel de stire despre candidatura mea", a afirmat Cernea.

  • Cernea: Traian Basescu nu mai candideaza, s-a hotarat sa ma sustina pe mine

El a adaugat ca singura sa sansa de a-si face cunoscuta candidatura este de a recurge la actiuni neconventionale astfel incat sa poata sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare pentru a se inscrie in cursa prezidentiala.

Cernea a aratat ca saptamana trecuta a avut o actiune in care a aruncat cu rosii in sediul Guvernului iar marti, la ora 17:30, in Piata Universitatii, va prezenta mesajul pe care l-a primit de la Traian Basescu. "Am primit pe email un mesaj de la Traian Basescu in care anunta ca nu mai candideaza si ca s-a hotarat sa ma sustina pe mine", a spus Cernea.

Inainte sa plece de la aceasta actiune neconventionala Remus Cernea a fost abordat de Alexandru Mironov care i-a spus ca va sustine candidura sa la prezindentiale si ii acorda semnatura.