Motiunea de cenzura "Guvernul PDL-PSD a decis: Decat munca fara rost, mai bine putin si prost", pe tema legii salarizarii unitare, depusa saptamana trecuta la Camera Deputatilor de PNL si UDMR, va fi citita luni dupa-amiaza in plenul reunit, urmand ca votul sa aiba loc joi.

UPDATE ora 14:48: Parlamentarii social-democrati nu vor vota in favoarea motiunii de cenzura. Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn, spune ca, atata timp cat legea salarizarii unitare va mai fi discutata cu partenerii sociali, demersul PNL si UDMR nu isi are rostul.

Initiatorii motiunii de cenzura au fost liberalii, care au anuntat ca urmeaza sa depuna o motiune in ziua in care Executivul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru legea salarizarii unitare, legea privind restructurarea agentiilor guvernamentale si noua lege a educatiei. De altfel, liberalii au boicotat sedinta parlamentara dedicata asumarii raspunderii Executivului.

Ulterior, si UDMR a anuntat ca sustine motiunea de cenzura a liberalilor dupa ce reprezentantii Uniunii Democrate a Maghiarilor nu au reusit sa obtina, in urma negocierilor cu PDL, un amendament la noua lege a educatiei, care prevedea extinderea predarii istoriei si geografiei in limba maghiara pentru minoritati de la clasele I-IV la clasele I-VIII.