Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata ca este convins ca presedintele Traian Basescu isi va anunta in curand candidatura si ca suspansul provocat de neanuntarea intrarii in cursa "poate a facut chiar bine", relateaza NewsIn.

Berceanu a afirmat, la Realitatea TV, ca adversarii politici nu trebuie sa se bucure de "faptul ca domnul Basescu a decis sa-si anunte candidatura atunci cand cam peste tot in Europa isi anunta candidaturile cei care sunt presedinti in functie, cu o luna de zile inainte de a incepe campania electorala sau ceva de genul asta, si nu cu un an de zile, cum nu se intampla nicaieri...".

Intrebat daca acest lucru inseamna ca seful statului va anunta in perioada imediat urmatoare ca va candida, liderul PDL a declarat: "In curand. Eu unul sunt convins ca in curand domnul presedinte isi va anunta candidatura. Noi o sa-l sprijinim. Poate ca suspansul asta face chiar bine. Asa cum v-am spus adineauri, da, avem candidat".

Intrebat cine este candidatul PDL, Berceanu a afirmat ca este vorba despre Traian Basescu, precizand ca face aceasta declaratie chiar cu pretul de a-l deranja pe seful statului. "Vreti sa va spun in premiera? (cine e candidatul, n.r.) Traian Basescu. O spun foarte ferm si foarte linistit, chiar daca o sa-l deranjez pe domnul presedinte", a spus ministrul Transporturilor.

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca PDL il va sustine pe Traian Basescu pentru functia de presedinte si ca a mai discutat cu actualul sef al statului despre acest subiect, insa a subliniat ca decizia privind candidatura ii apartine strict acestuia.

"PDL il va sustine pe Traian Basescu la functia de presedinte al Romaniei. Fiind presedintele in exercitiu, evident, decizia de a candida ramane insa suverana presedintelui. Decizia este personala, dar PDL, potrivit programului politic, cu tot ce am stabilit in partid, il sustine. Candidatul cel mai bine plasat in sondajele de opinie este candidatul nostru pentru functia de presedinte" a precizat Emil Boc.

Intrebat daca a discutat cu seful statului despre posibila candidatura a acestuia, primul-ministru a raspuns: "As fi ipocrit sa va spun ca n-am discutat, dar decizia apartine presedintelui. Din acest moment, trebuie sa asteptam decizia presedintelui".