Cel putin trei ministri PDL din cabinetul Boc ar fi dispusi sa demisioneze in cazul in care PSD continua schimbarea unor sefi din teritoriu, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. La ultima discutie dintre conducerea PDL si cativa lideri din teritoriu, tensiunea ar fi atins cote maxime. Unii primari si sefi de Consilii Judetene s-ar fi plans ca "PSD ne calca in picioare, ne schimba oamenii din functii la Caras, la Neamt si voi nu facei nimic. Va place la guvernare, va place pe scaun". Cel putin trei ministri, Vasile Blaga, Mihai Stanisoara si Elena Udrea s-ar fi aratat dispusi sa demisioneze in caz ca PSD continua epurarile politice din teritoriu.

La ultimele intalniri dintre conducerea PD-L si liderii din teritoriu, "daca aprindeam un chibrit, explodam toti", a descris unul dintre lideri atmosfera din partid. Nemultumirile filialelor sunt tot mai mari: "Sefii politiei s-au schimbat intr-o noapte la Caras, nu mai vorbim de miile de directori de scoli schimbati de PSD".

Pe fondul presiunii de la baza partidului, liderii de la centru s-au vazut nevoiti sa promita ca vor demisiona in semn de protest daca PSD se va comporta la fel pe viitor, sustin surse din partid. Cel putin trei ministri - Vasile Blaga, Mihai Stanisoara si Elena Udrea - s-ar fi aratat dispusi sa renunte la functii. Unul dintre cei trei a confirmat pentru HotNews.ro ca s-a aratat dispus sa demisioneze daca partenerul de guvernare nu va pune capat epurarilor politice.

In cazul lui Vasile Blaga, o eventuala demisie ar putea avea si alte explicatii. Conducerea PD-L va decide luni daca ministrul dezvoltarii va coordona campania partidului pe tara si in Bucuresti. In cazul Elenei Udrea, demisia ar putea fi un gest prin care sa diminueze impactul unei eventuale sesizari penale din partea comisiei parlamentare care ancheteaza cheltuielile de la Ministerul Turismului.

O eventuala demisie a celor trei - Blaga, Udrea, Stanisoara - ar deschide calea unei eventuale remanieri guvernamentale care sa-i vizeze pe ministri PSD. Premierul Emil Boc a declarat vineri ca o va demite pe ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, daca nu va revoca ordinul care-i da dreptul sa numeasca directorii de scoli.