Liderul social-democrat Mircea Geoana sustine ca a rugat-o pe Ecaterina Andronescu sa nu aplice ordinul privind schimbarea directorilor si a inspectorilor scolari "pentru ca in acest moment este clar ca exista o suspiciune de politizare la nivelul scolilor si haideti sa avem un pic de liniste si sa permitem scolii si directorilor de scoala sa-si faca datoria pentru copii", potrivit NewsIn, care citeaza Antena 3.

Mai multi deputati democrat-liberali au declarat, joi, ca ii vor cere premierului Emil Boc sa o demita pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustinand ca aceasta a emis un ordin prin care numirile directorilor de scoli interimari se fac de catre minister. Ei au acuzat faptul ca inlocuirea directorilor are ca scop politizarea institutiilor inaintea campaniei electorale. La randul lor, si reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale au cerut, joi, demisia ministrului Andronescu, din acelasi motiv.

Pe de alta parte, referindu-se la Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, publicata in forme diferite pe paginile web ale Parlamentului si Guvernului, Mircea Geoana a declarat, joi seara, ca vina o are Secretariatul General al Guvernului:

  • "Azi a aparut un moment  - sa spun - mai tensionat, dar simpatic: in proiectul de lege care a plecat la Parlament lipseau cateva articole din lege. Mare, mare suparare si imediat suspiciunea s-a dus catre suspectul de serviciu, doamna Andronescu, evident de la PSD. Intamplator greseala fusese de la Secretariatul General al Guvernului", a sustinut liderul PSD.

PNL a sustinut, joi, ca Guvernul ar fi modificat Legea educatiei dupa asumarea raspunderii in Parlament pe acest pachet legislativ, lucru dovedit de diferentele existente intre textul de pe site-ul Guvernului si cel de pe site-ul Camerei Deputatilor. Din acest motiv, ei au cerut demisia urgenta a premierului Emil Boc si a cabinetului sau.