Tinerii ar putea vota de la 16 ani, in opinia europarlamentarului PD-L Cristian Preda, care propune reducerea varstei minime a celor care isi exercita dreptul la vot. Un argument in favoarea acestei propuneri este legat de procesul maturizarii tinerilor, care se produce inainte de 18 ani - considera Preda. In plus, reglementarea fost introdusa deja in Austria, odata cu alegerile europene din iunie. Si in Franta se discuta despre acelasi prag de varsta.

Un tanar poate munci legal de la 16 ani, insa isi poate exercita dreptul de vot la aceasta varsta? Ce implicatii ar avea, in Romania, o asemenea decizie?

Eurodeputatul Cristian Preda s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat online cu cititorii vineri, incepand cu ora 12:00. Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea "Bucuresti punkt Bonn", realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se trasmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.

  • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
  • Ştirile zilei la Deustche Welle Romania pot fi citite aici.