Textul unei motiuni de cenzura pe tema legii salarizarii unice urmeaza sa fie analizat, miercuri, de reprezentantii PNL si UDMR, urmand ca documentul sa fie depus, joi. De altfel, UDMR a anuntat ca s-ar alia demersului liberal, dupa ce amendamentele la legea educatiei referitoare la invatamantul in limba materna nu au fost acceptate de PD-L, informeaza Radio Romania Actualitati.

Guvernul Emil Boc si-a asumat, marti, raspunderea in fata Parlamentului pe trei pachete legislative controversate: legile educatiei, ale salarizarii unice si restructurarii agentiilor guvernamentale. Referindu-se la Legea salarizarii, premierul Boc a declarat: "Inexistenta unei legi a salarizarii a facut posibilia existenta unor legi speciale pentru anumite categorii, care au creat inegalitati si nedreptati. Este timpul sa punem ordine in sistemul bugetar, cu o lege unitara a salarizarii. Legea va aduce echilibru si echitate in sistem".

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale au protestat in timpul discursului premierului pe tema legii salarizarii unice, cerand demisia Guvernului. In timp ce premierul Boc isi sustinea discursul, 20 de parlamentari PSD, precum si parlamentari PC, au parasit sala in semn de protest fata de Legile educatiei. Printre ei, Eugen Nicolicea si Lia Olgura Vasilescu.