Amanarea congresului PSD, in cadrul caruia social-democratii urmau sa isi lanseze candidatul la prezidentiale, pentru data de 2 octombrie, are legatura cu faptul ca actualul sef al statului " isi va lansa candidatura foarte curand si in mod firesc vrem sa fim mai aproape de domnia sa", a declarat, marti seara, liderul social-democrat Mircea Geoana, citat de NewsIn.

  • "Da, vreau sa fiu mai aproape de lansarea domnului Basescu, vreti sa va dau un raspuns adevarat? Acesta este raspunsul, domnul Basescu isi va lansa candidatura foarte curand si in mod firesc vrem sa fim mai aproape de domnia sa. Tactic vorbind, vrem sa fim aproape de cel cu care vom intra in turul doi si pe care-l vom bate in turul doi", a afirmat Mircea Geoana.
  • Liderul social-democrat a adaugat ca exista si o cauza "justificata" a amanarii datei Congresului in care isi va lansa candidatura: "Organizatiile noastre judetene ne-au cerut sa aiba conferinte extraordinare de sustinere a candidatului nostru inainte de congres si din punct de vedere practic, intr-adevar, avem nevoie de doua week-end-uri, nu doar de unul asa cum am calculat initial".