Presedintele Traian Basescu i-a cerut duminica unui barbat care scanda, la manifestarile de la Tebea, "Basescu, presedinte", sa nu mai strige, ci mai bine sa mearga sa bea o bere impreuna, relateaza Mediafax.

Dupa ce a depus o coroana de flori la cimitir, la mormantul lui Avram Iancu , Traian Basescu si sotia sa au mers la caminul cultural din Tebea, unde si-au schimbat hainele oficiale cu tinute sport.

Ulterior, cei doi s-au plimbat prin multimea adunata pe platoul de la Tebea, fotografiindu-se si schimband opinii cu localnicii despre Avram Iancu.

Unul dintre participantii la manifestari striga "Basescu presedinte", moment in care seful statului l-a rugat sa inceteze, pentru ca la Tebea este vorba despre Avram Iancu.

"Te rog, nu mai striga, hai mai bine sa bem o bere", i-a spus Basescu barbatului.

Gorunul si felicitarile cu produse traditionale

Traian Basescu a dat autografe celor prezenti si i-a spus unui localnic: "Stai sa ma duc sa-mi caut gorunul".

Ajuns langa gorunul plantat de el in urma cu cativa ani, Basescu a remarcat ca acesta a crescut si, impreuna cu sotia sa, a turnat o galeata cu apa la radacina pomului.

Participantilor la manifestarile de la Tebea le-au fost impartite duminica vederi cu fotografia lui Basescu si mesaje precum "Traian Basescu, presedintele Romaniei, impreuna cu producatorii din Tara Motilor" (in imagine, el ia de pe o tava preparate traditionale) si, pe verso, "Traian Basescu apreciaza virsli de Brad", "Intotdeauna alaturi de oameni" si "La o discutie cu producatorii din zona Bradului", ca explicatii la alte trei fotografii.

Administratia prezidentiala a negat ca ar fi implicata in aceasta actiune.