Liderul taranist Radu Sarbu, ales presedinte al formatiunii la congresul din august 2008, sustine ca Marian Milut nu a fost reales, sambata, presedintele PNTCD, intrucat congresul organizat la Bucuresti este "nul de drept" si va fi atacat in instanta, transmite Mediafax.

Sarbu a declarat ca, in cursul saptamanii viitoare, congresul va fi atacat la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

"Ceea ce a organizat Marian Milut la Palatul Parlamentului nu a fost congresul PNTCD, ci al angajatilor de la Prefab Calarasi, si nu are legatura cu PNTCD. Milut nu mai este presedinte al PNTCD, fiind exclus din partid de Juriul de Onoare si Arbitraj, care a fost ales statutar la congresul din ianuarie 2007. Congresul de sambata este nul de drept si il vom ataca la Tribunalul Municipiului Bucuresti si sunt convins ca justitia va restabili adevarul", a afirmat Sarbu.

Acesta l-a acuzat pe Milut de "inconsecventa" si ca "linge unde a scuipat", pentru declaratiile pro-PDL si pro-Traian Basescu facute sambata.

"Optiunile politice ale lui Marian Milut sunt, de fapt, optiuni personale. Dupa ce doi ani a scuipat in directia PDL si a lui Traian Basescu, vine acum si linge unde a scuipat. Declaratiile lui nu au legatura cu principiile, ci cu interesul sau personal", a mai spus Radu Sarbu.