Prim-vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat sambata ca, intr-o luna, va fi incheiata, ca garantie pentru sustinerea comuna a candidatului PDL la alegerile prezidentiale, o alianta politica intre cele doua partide, transmite Mediafax.

"Acesta este proiectul, ca intr-o luna, pana pe 12 octombrie, aceasta alianta sa se realizeze la Tribunal. Decidem inainte de alegerile prezidentiale sa avem garantia ca va fi o alianta politica inregistrata la Tribunal si ca aceasta alianta politica se va afla pe masa Partidului Popular European, partid care va gira aceasta alianta cu PDL", a spus Pavelescu.

Liderii democrat-liberali au afirmat, in repetate randuri, ca partidul il va sustine la alegerile prezidentiale pe actual sef al statului, Traian Basescu, daca acesta se va decide sa candideze.

Traian Basescu si Aurelian Pavelescu au avut un schimb acid de replici in primavara anului trecut, cand presedintele l-a caracterizat pe reprezentantul taranistilor drept "Avocatul acela mic cu capul mare si cu voce ridicata".

In replica, Pavelescu, candidat al PNTCD la Primaria capitalei, la acel moment, afirmase ca are 1,75 metri si este, deci, mai inalt decit Basescu. Legat de cariera sa in avocatura, Pavelescu a declarat ca a fost aparatorul lui Basescu in dosarul Flota si a facut parte din grupul celor cinci colaboratori directi ai lui Basescu in campaniile din 2004.

In prezent, Pavelescu declara ca ca taranistii sunt "legati in marea familie a PPE cu PDL", amintind insa ca a mai existat o tentativa de incheiere a unei aliante cu PD, in 2006.

"A mai existat o tentativa in 2006 cand cele doua partide au inceput negocieri oficiale, institutionale, dar din pacate atunci nu s-a ajuns la niciun rezultat pentru ca, colegii nostri de la PPE doreau un singur lucru: fuziunea si considerau ca dreapta din Romania trebuie sa fie reprezentata de un singur partid. Nu am acceptat atunci oferta, ni s-a parut tuturor umilitoare, motiv pentru care, daca va amintiti, motiunea din ianuarie 2007, motiunea Milut a fost un 'Nu' hotarat unei astfel de incercari, de tentative, ca PNTCD sa dispara", a adaugat Pavelescu.

Congresul PNTCD a inceput, sambata dimineata, fiind prezenti la eveniment, alaturi de reprezentantii formatiunii, democrat-liberalii Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, dar si liderul liberal Crin Antonescu.

Congresul extraordinar al PNTCD are loc la Palatul Parlamentului, fiind prezenti cateva sute de reprezentanti. Intalnirea are ca scop alegerea unei noi conduceri si reconfirmarea in fruntea partidului a lui Marian Petre Milut.

De asemenea, PNTCD va decide pe cine va sustine in campania pentru prezidentiale. Practic exista doua aripi in PNTCD: un grup condus de Marian Petre Milut si altul condus de Radu Sarbu.