Presedintii consiliilor judetene din Suceava si Iasi, Gheorghe Flutur (PDL) si, respectiv, Constantin Simirad (PSD), vor coordona campania electorala pentru prezidentiale a lui Traian Basescu in Moldova, a anuntat, joi, democrat-liberalul.

"Am avut o intalnire cu domnul Simirad si a acceptat sa coordoneze, alaturi de mine, campania pe Moldova. Domnul Simirad si-a declarat sprijinul neconditionat pentru Traian Basescu. Avem o misiune foarte importanta in Moldova, iar domnul Simirad va fi alaturi de mine in echipa de coordonare a activitatilor", a declarat, joi, la Iasi, Flutur, citat de NewsIn.

Presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, a anuntat, saptamana trecuta, ca il va sustine in campania prezidentiala pe Traian Basescu.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad (PSD), a declarat, saptamana trecuta, ca il va sprijini pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, daca actualul sef al statului va candida pentru un nou mandat, relateaza NewsIn. "Desi fac parte din PSD, voi face campanie electorala pentru domnul Traian Basescu. Fac apel si la colegii din PSD sa se asocieze acestei initiative si sa devina militanti pentru realegerea domnului Basescu. Nu-mi dau demisia din PSD", a mai afirmat Simirad.

Referindu-se la Mircea Geoana, Simirad i-a reprosat acestuia ca nu a luat atitudine in scandalul din PSD Iasi, presedintele filialei judetene Gheorghe Nichita fiind acuzat de seful CJ ca "s-a amestecat in treburile institutiei".

In urma cu trei saptamani, la nivelul CJ Iasi, consilierii PSD si PDL au format o noua majoritate, in conditiile in care Simirad a mentinut pana atunci alianta cu PNL.

Constantin Simirad a fost primar al Iasiului in perioada 1992 - 2003 si ambasador al Romaniei in Cuba timp de trei ani. In iunie 2008, a castigat functia de presedinte al CJ Iasi si l-a sprijinit pe Gheorghe Nichita pentru functia de primar al municipiului Iasi. Ulterior, a aparut un conflict intre Simirad si Nichita.