UPDATE: "S-a inteles foarte limpede ca Ministerul Apararii nu are nicio legatura cu acest asa-zis caz. (in care ar fi implicat Mircea Basescu, n. red.)". Declaratia a fost facuta de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, la finalul audierilor din fata Comisiilor reunite de Aparare din Senat si Camera Deputatilor.

Ministrul a fost chemat marti la discutii pentru a prezenta informatii despre programul de dotare a armatei. "Am facut o trecere in revista a tuturor programelor pe care le avem in desfasurare si a modului in care rectificarea bughetara a afectat programul inzestrarii", a precizat Stanisoara.

Duminica, Teodor Melescanu a declarat pentru Mediafax ca "in aceasta saptamana am avut o reuniune a Comisiei pentru aparare din Senat, la Constanta, si am discutat despre audierea lui Stanisoara. Ideea a fost ca, la reluarea lucrarilor Parlamentului, in saptamana care urmeaza, sa invitam la audieri pe ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, pe seful Statului Major, si pe secretarul de stat pe armament, sa ne precizeze stadiul si perspectivele programului de inzestrare a Armatei si programul de elaborare de munitii, avand in vedere ca in presa au circulat tot felul de informatii".

Audierile vin dupa ce jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris, pe blogul personal, ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Potrivit lui Rosca Stanescu, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie.