Viorel Hrebenciuc crede ca PSD nici nu va iesi si nici nu va fi scos de la guvernare. In emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga, liderul social democrat a afirmat ca cele doua partide vor merge brat la brat la alegeri. Cu toate acestea, Hrebenciuc a afirmat ca Traian Basescu este responsabil pentru ceea ce seful statului a anumit "spirala atacurilor reciproce" si nu s-a abtinut de la a o ataca pe Elena Udrea, afirmand ca actiunea sa cu salvamarii este o maniera penibila de a se prezenta ca ministru.

Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, pe care o puteti urmari integral aici.

  • Emisiunea "Discutia de luni" o puteti asculta integral aici.

Fragmente din declaratii

  • PSD nici nu va iesi, nici nu va fi scos de la guvernare. Vom merge la alegeri brat la brat.
  • Domnul Videanu este suparat pe comisiile Ridzi si Udrea pe care noi le-am infiintat, aici este marea problema pe care partidul lor o are cu Cotroceniul.
  • 95% din legile care au fost votate in Parlament le-am votat  impreuna cu PDL. Am avut chestiuni minore asupra carora nu ne-am pus de acord si le-am votat separat.
  • Dupa ce ca Elena Udrea a escaladat toata aceasta discutie intre PD-L si PSD, vine acuma ca o floricica domnul presedinte Basescu si ne explica noua ca trebuie sa nu mai escaladam aceasta spirala. De escaladarea spiralei el este principalul vinovat, pentru ca el este cel care face presiuni asupra celor din PD-L sa fie fie duri cu PSD-ul. (...) Eu le stiu din discutiile cu cei din PD-L si din ceea ce vad, pentru ca negociez cu ei si vad ca sunt saracii stramtorati cand primesc cate un telefon din asta zdrobitor.
  • Astazi nu mai sunt nici cinci procente intre Basescu si domnul Geoana.

Viorel Hrebenciuc: Spuneti-mi si dumneavoastra, domnul Dan Tapalaga, dumneavoastra ati vazut la stiri filmuletul acela unde doamna Udrea era cu fluierul in gura in fata salvamarilor care erau in chiloti negri cu dungi portocalii...

Dan Tapalaga: L-am vazut, dar ce relevanta are asta?

Viorel Hrebenciuc: Cum vi se pare, asa, cand o femeie sta in fata a 40 de barbati dezbracati si ea fluiera si ei incep sa alerge prin apa?

Dan Tapalaga: Nu stiu, e responsabilitatea dumneavoastra de oameni politici in a face declaratii.

Viorel Hrebenciuc: Dar responsabilitatea ei de ministru in Guvernul Boc de a nu se pune in situatii penibile, nu exista?

Dan Tapalaga: Dar ce-a facut, domnule Hrebenciuc, in afara de faptul asta scandalos, cum il gasiti dumneavoastra, de a sta in fata unor oameni...

Viorel Hrebenciuc: Dar este o maniera penibila de a te prezenta ca ministru. In goana dupa aparitiile la televiziune face niste greseli elementare. Dumneavoastra nu vedeti, nu simtiti la fel ca mine?

Dan Tapalaga: Uitati, colega mea Bety Blagu va intreaba asa: dar Mircea Geoana, in fata la Miss Diaspora?

Viorel Hrebenciuc: Nu, nu stiu, care...

Dan Tapalaga: Mircea Geoana inteleg ca in august in acest an a fost in juriu la Miss Diaspora. Si acolo erau femei asa, mai sumar imbracate, in slip... Adica nu sunt comparabile situatiile astea?

Viorel Hrebenciuc: Dupa privirile doamnei Udrea, nu.