Viorel Hrebenciuc a reluat, la discutia de luni, atacurile impotriva PDL si Traian Basescu pe motiv ca folosesc informatii furnizate de serviciile secrete, insa a refuzat din nou sa-si probeze acuzatiile, afirmand ca urmeaza sa le faca publice. "Ne asculta o parte din serviciile fidele lui Traian Basescu. Vom proba acest lucru cu transcripturile discutiilor noastre. Aveti rabdare. Cei de la PDL stiu foarte bine, ca ei discuta despre acest lucru in mod curent, despre inregistrari, despre ce au vorbit unii si altii la telefoane, la ei e un sport national. Cei de la PDL au acces la astfel de inregistrari", a declarat Hrebenciuc la Discutia de luni, realizata de Dan Tapalaga si difuzata de HotNews.ro si RFI.

Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, pe care o puteti urmari integral aici.

  • Emisiunea "Discutia de luni" o puteti asculta integral aici.

Fragmente din declaratii

  • Eu sunt convins ca in toate serviciile secrete exista cozi de topor, care nu-si fac datoria asa cum trebuie si nu fac decat sa incalce legea atunci cand se implica politic. Va sunt dator cu a proba anumite afirmatii pe care le-am facut in saptamanile din urma. Voi proba tot ce am acuzat personal.
  • Cei din politica simtim cu varf si indesat ca Traian Basescu utilizeaza serviciile in lupta politica. Suntem urmariti, suntem asculati la telefoane. Ne asculta o parte din serviciile fidele lui Traian Basescu. Vom proba acest lucru cu transcripturile discutiilor noastre. Aveti rabdare. Cei de la PDL stiu foarte bine, ca ei discuta despre acest lucru in mod curent, despre inregistrari, despre ce au vorbit unii si altii la telefoane, la ei e un sport national. Cei de la PDL au acces la astfel de inregistrari. Insasi afirmatiile doamnei Udrea ca ii va prelucra informativ pe cei care s-au luat de ei sunt suficiente.
  • Eu tot timpul m-am tinut de cuvant. Aveti rabdare. In perioada urmatoare voi aduce si probe. Nu-mi cereti un termen.
  • Domnul Basescu a fost extrem de fericit in seara zilei cand Gabriel Oprea a fost numit ministru de interne. Si a fost o mare victorie pe care tagma lui Basescu a obtinut-o atunci in interiorul PSD. Ca pe urma ne-am revenit, asta e alt subiect.
  • PDL n-are motiv sa-l schimbe pe Dan Nica de la interne. Nu-mi dau seama in ce masura cei de la PDL aveau caderea sa exprime nemultumiri fata de Dan Nica, atata timp cand ei conduc ministere importante si ar trebui sa aiba nemultumiri fata de propria activitate, nu de activitatea altora.
  • Hrebenciuc a refuzat sa comenteze declaratiile lui Marian Vanghelie, care a sustinut ca PSD primeste informatii de la SRI, nu de la serviciul secret din ministerul de interne. "Marian Vanghelie e un om foarte bine informat. Personal n-am primit nici un fel de inregistrare", a spus  Hrebenciuc.
  • Viorel Hrebenciuc a anuntat saptamana trecuta ca va initia doua proiecte de lege privind reorganizarea SPP si STS. „Am constatat că cei din SPP fac poliţie politică”, a spus Hrebenciuc arătând că acest serviciu are „o secţiune” care îl urmăreşte pe preşedintele PSD Mircea Geoană în teritoriu. Directorul de campanie al PSD n-a probat insa acuzatiile lansate. 
  • In timpul discutiei online cu cititorii Hotnews.ro, Viorel Hrebenciuc a mai lansat un atac la Traian Basescu, sugerand ca vor urma noi dezvaluiri: "Basescu a stiut foarte bine ce afaceri invarte Mircea Basescu. Tind sa cred ca, de fapt, el l-a bagat in firma respectiva pe fratele lui fara sa mai ajunga sa-l informeze. Asa se si explica nedumerirea initiala a lui Mircea Basescu in fata reporterilor. De fapt, situatia in Constanta este mult mai grava decat ceea ce a aparut pana in prezent, si eu sunt convins ca viitorul ne va rezerva surprize in acest sens."