Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat sambata ca, teoretic, orice ministru sau persoana publica ar trebui sa-si dea demisia daca este urmarit penal, dar a subliniat ca acest lucru "nu este si nici nu va fi cazul" in ceea ce o priveste, transmite NewsIn. Udrea a precizat ca afirmatile lui Cosmin Gusa potrivit carora DNA s-ar fi autosesizat in cazul contractelor incheiate intre Ministerul Turismului si BRD sau Eurosport sunt "o minciuna".

  • "Afirmatia lui Gusa e o minciuna si am probat cu raspunsul Parchetului General ca nu exista un dosar penal legat de contractele incheiate de Ministerul Turismului", a declarat Elena Udrea, care a adaugat ca, teoretic, orice ministru sau persoana publica ar trebui sa-si dea demisia daca este urmarita penal, pana la lamurirea problemelor, dar ca "nici nu este si nici nu va fi cazul ei".

Joi, Elena Udrea a declarat ca Ministerul Public i-a transmis, la solicitarea ei, ca nu exista nicio plangere penala la adresa activitatii sale si nici nu s-a autosesizat cu privire la contractele MT, si a acuzat PSD ca are o strategie "pe bani multi" de compromitere a PDL.

  • "Raspunsul de la Ministerul Public este ca: `nu a fost inregistrata vreo plangere penala formulata impotriva dumneavoastra cu privire la contractele incheiate de Ministerul Turismului cu diversi operatori  economici. De asemenea, precizam ca institutia noastra nu s-a autosesizat cu privire la contractele mentionate mai sus`".