Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Stefan, a declarat sambata la scoala de vara ca intentioneaza sa propuna conducerii partidului eliminarea definitiva a PSD si guvernare minoritara. Democrat liberalul sustine ca prin sustinerea parlamentarilor PSD si PNL, partidul sau ar putea sa guverneze chiar si cu un Parlament in care nu are o majoritate clara. Si vicepresedintele Ioan Oltean vrea eliminarea definitiva a social-democratilor din Executiv pentru ca "broscoiul PSD ii sta in gat".

"O sa propun in Biroul National de luni ca toate filiale din PD-L sa se pronunte daca aceasta guvernare PD-L PSD este benefica pentru Romania si acest parteneriat poate fi mentinut in continuare dupa toate aceste aspecte in care PSD a demonstrat clar ca este duplicitar.(...) Un guvern minoritar al PD-L ar putea rezista exact cum a rezistat guvernul PSD in perioada 2004-2008", a declarat Gheorghe Stefan.

"Noi putem miza si pe UMDR si pe parlamentari de la minoritati, si PNL si PSD, daca vorbim sincer si deschis. Ati vazut ca o parte din parlamentari si-au dat demisia din partid si s-au declarat independenti, o parte au trecut dintr-un partid in altul, o parte au fost revocati de propriul partid, asa ca exista posibilitati sa se creeze o majoritate in Parlament care sa sustina un Guvern minoritar", a adaugat Oltean.

Prezent la scoala de vara, un alt vicepresedinte al PD-L, Ioan Oltean i-a facut comunisti pe social-democrati si a declarat ca vrea sa scape definitiv de ei.

"Spuneam intr-o conferinta de presa ca am incercat sa inghit broscoiul PSD. Uite, aici imi sta. Urca si coboara, urca si coboara. Sper ca in zilele astea sa-l dau afara definitiv si irevocabil", a declarat vicepresedintele PDL in aplauzele delegatiilor.