Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, la Scoala de Vara a tinerilor social-democrati, ca datele despre fratele lui Traian Basescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi si un sfert", relateaza Mediafax. El a aratat ca "s-a dorit" sa se puna mana pe arhiva unitatii "Doi si un sfert", pentru ca aceasta ar fi continut date care ar putea fi folosite impotriva lui Traian Basescu, precum informatii despre "fetita EBA", care "se incinge din cand in cand".

  • "Datele despre fratele lui Traian Basescu, nu au venit de la «Doi si un sfert». Au venit de la SRI, si o dezamagesc pe Elena Udrea, chiar de la butoanele lui Traian Basescu. Datele nu au venit la Marian Vanghelie, nu vin doar la Marian Vanghelie, sunt foarte multi lideri de opinie din media carora le parvin foarte multe date".
  • "S-a dorit sa se puna mana pe arhiva «Doi si un sfert». Era problema a ceea ce exista acolo si putea fi folosit in campania electorala, contra lui Traian Basescu: ce s-a intamplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea, si parca era vorba si de fetita EBA care se mai incinge din cand in cand, dar asta e la diverse".

Vanghelie a tinut sa-i transmita un mesaj lui Traian Basescu, prin intermediul Elenei Udrea, el precizand ca arhiva "nu mai este acolo".

  • "Vreau sa transmit un mesaj, nu-mi permit direct lui Traian Basescu, dar prin Elena Udrea pot sa-mi permit: Elena, iti transmit un mesaj: te rog sa-i spui domnului presedinte ca nu mai este acolo acea arhiva. Stai linistita, ca e pe maini bune si nu mai trebuie sa te ocupi de oamenii aia. Lasa Ministerul de Interne sa-si faca datoria in campania electorala, sa vedem cine e mai bun si cine trebuie sa castige. Si daca va fi nevoie sa spunem lucruile pe bune, draga mea Elena, am tot curajul si am sa le spun cand nici n-ai sa visezi tu".

Vanghelie a aratat ca serviciul "Doi si un sfert" nu e condus de Marian Vanghelie si nu e condus politic de PSD.

  • "Poate fac o greseala, chiar daca e presa, sa fiu natural, din pacate: poate ar fi trebuit sa faca si PSD ce face Traian Basescu. M-am batut sa luam Ministerul de Interne, pentru ca asa am crezut eu. Constat acum, fara sa fiu lipsit de modestie, ca nu prea am gresit. Vad ca toata lumea se intreaba de Ministerul de Interne si nu stiu de ce".

Totodata, presedintele PSD Bucuresti a sugerat ca l-ar interesa pe viitor o functie in stat aleasa la nivel national.

  • "As face la un nivel mai mare ceea ce am facut pentru sectorul 5. Daca 300.000 de locuitori ma iubesc, cred ca o sa ma iubeasca si 3 milioane si cred ca o sa ma iubeasca si 30 de milioane. Nu este nicio diferenta sa conduci, daca ai condus 1.000 de "inji" sa conduci si 100.000, trebuie sa te folosesti de oameni pregatiti in domenii diferite", si-a expus Vanghelie teoria despre guvernamant, potrivt NewsIn.

"Nu e timpul pierdut" sa-i fac ceva lui Udrea, Basescu "se duce biologic"

Marian Vanghelie a mai declarat sambata ca nu a apucat sa-i "faca nimic" Elenei Udrea, dar "nu e timpul pierdut", el precizand ca Traian Basescu "se duce" din punct de vedere "biologic", iar Udrea ar avea, astfel, o sansa, scrie Mediafax. Presedintele TSD, Nicolae Banicioiu, l-a intrebat ironic pe Vanghelie ce i-a facut Elenei Udrea "ca e atat de indragostita de dumneavoastra incat va pomeneste in toate interviurile?". Vanghelie a raspuns in aceeasi nota:

  • "Eu lui Elena Udrea, imi pare rau, n-am apucat sa-i fac nimic, dar nu e timpul pierdut. Din pacate, biologic, Traian Basescu se duce. Eu voi veni, nu stiu unde, dar voi veni undeva, asa ca are o sansa".

Vanghelie a aratat ca Romania este ca o "republica bananiera, criticand faptul ca, in acest moment, toate institutiile statului se raporteaza la mesajul presedintelui Romaniei prin intermediul "domnisoarei Elena Udrea".

  • "Oare ministrul de Interne intr-o tara inseamna o fetita simpatica? O fi ea, ne place la toti, la toti baietii de aici din sala nu cred ca nu-i place de Elena Udrea. Dar eu nu cred ca se pune problema ca sa poata sa schimbe ministrul de Interne functie de cum doreste. Ea de fapt ne certifica ca ceea ce discuta, nu stiu cum discuta seara cu Traian Basescu, se pune in practica ziua".
  • „Suntem ca in republica bananiera, in care stam si asteptam seara cand beau o cafea, Traian Basescu langa Elena Udrea, si dimineata ne transmite un mesaj Elena Udrea, ca Traian Basescu nu se scoala la ora aia. Asta e problema Romaniei".