Liderul PSD, Mircea Geoana, a citat in timpul unui discurs tinut, vineri, din operele sociologului roman Dimitrie Gusti. Numai ca in loc de Dimitrie Gusti, liderul PSD a pronuntat in repetate randuri, Dimitrie Gust.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a participat vineri la Scoala de vara a TSD (Hotel Rin, Otopeni).

Anul trecut, liderul PSD s-a remarcat prin doua propuneri cel putin surprinzatoare. Initial presedintele PSD vorbea despre trimiterea cosmonautilor romani in spatiu, iar ulterior Geoana a declarat ca vrea ca in Romania sa se construiasca tractoare cu GPS.

Declaratii Mircea Geoana:

  • daca reusim sa avem politica ca si vocatie
  • spune Gust si poate ca cei care ne critica de la Costinesti o sa gaseasca o asemanare  
  • Gust scria pe vremea cand Elena Lupescu era factorul dominant in politica romaneasca, poate ca acest prenume este predestinat
  • partidul se deosebeste de camarila, zice Gust; de aceea clica - spune Dimitrie Gust- nu reprezinta un partid politic
  • tot Dimitrie Gust imparte partidele in partide de program si partide oportuniste

Dimitrie Gusti a fost filosof, sociolog si estetician roman. Membru al Academiei Romane din 1919, presedintele Academiei Romane (1944-1946), ministru al invatamantului intre 1932 si 1933, profesor la Universitatile din Iasi si Bucuresti.

A fondat si condus Asociatia pentru Stiinta si Reforma Sociala, Institutul Social Roman, Institutul de Stiinte Sociale al Romaniei, Consiliul National de Cercetari Stiintifice. A creat, impreuna cu Victor Ion Popa, H. H. Stahl si G. Focsa, Muzeul Satului (1936).

Asculta un fragment din discurs