Liderii PD-L au deschis, joi, scoala de vara de la Costinesti cu atacuri la adresa partenerilor de guvernare. Democrat liberalii au descris voalat delegatiilor din sala relatia cu PSD si au lasat sa se citeasca printre randuri tensiunile din interiorul Guvernului. "PD-L nu s-a iubit si nu se iubeste cu PSD pentru ca este un partid duplicitar", si-a inceput Adriean Videanu discursul in fata cursantilor de la scoala de vara. Vicepresedintele PD-L Sulfina Barbu l-a secondat pe Videanu atacandu-l pe Ion Iliescu care "pledeaza pentru o tergiversare a aplicarii masurilor de reforma a statului".

"Este momentul sa ne asumam deciziile si reforma. Este problema si decizia PSD pe care trebuie sa si-o asume. Este practic testul Psd cu PSD. Acest partid este impartit in doua: o parte tacuta muncitoare care lucreaza si in Guvern si cealalta parte care este demult in campanie electorala", a spus Barbu.

Adriean Videanu a mers mai departe si s-a dezis de PSD explicand ca parteneriatul a fost semnat pentru a scoate tara din criza. Videanu ii acuza pe social-democrati ca sunt duplicitari si ii asigura pe acestia ca vor ajunge in opozitie daca nu isi asuma responsabilitatea.

"PDL nu s-a iubit si nu se iubeste cu PSD. Din nefericire, rezultatele alegerilor si efectele crizei au facut sa facem aceasta coalitie, iar gestionarea crizei si reforma statului roman - angajamente de care PDL le va tine pana la capat.

Este treaba PSD sa faca ce vrea: vrea sa participe la gestionarea efectelor crizei in Romania, sa o faca in actul de guvernare. Vrea sa participe la modernizarea statului roman in aceasta perioada dificila, sa o faca, dar nu este liber sa ia orice decizie. PD-L nu va mai astepta deciziile ambigue ale PSD fie in actul de guvernare, fie in opozitie. PSD este un partid in opozitie, este un partid duplicitar care nu va face decat ca actul de guvernare sa fie afectat", a avertizat Videanu.

Mai mult, prim-vicepresedintele PD-L a vorbit de Mircea Geoana ca un adept "al socialismului cu fata umana".

"Amintiti-va, prin februarie, martie, domnul Geoana a spus public ca este sfarsitul capitalismului. Da, domnul Geoana, marele capitalist. Asta este marea diferenta dintre noi: ei inca vad socialismul cu fata umana. Asa s-a construit PSD-ul. Avem, din perspectiva modernizarii Romaniei, viziuni diferite. Noi vrem o Romanie moderna, ei inca vor, multi dintre cei din PSD, acel socialism cu fata umana pe care domnul Ion Iliescu asa il viseaza tot timpul".

Democrat liberalii s-au reunit la scoala de vara de la Costinesti, care se desfasoara in perioada 2-6 septembrie.