Reprezentantii PSD in Guvern au fost fortati in sedinta-maraton de miercuri sa accepte asumarea raspunderii guvernamentale pe legile educatiei in varianta Miclea, agreata de PDL. Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Ecaterina Andronescu a fost amenintata cu demiterea in cazul in care nu isi pune semnatura pe pachetul de legi privind educatia.Aceleasi surse sustin ca pachetul de legi pe educatie a fost corectat cu programul de guvernare in fata. Mai exact, democrat-liberalii au convins-o pe Andronescu sa accepte legile Educatiei in varianta Miclea folosind prevederile din programul de guvernare si din pactul national pe educatie, semnat si acceptat de PSD.

"Practic, premierul a pregatit documentul de remaniere al ministrului Andronescu si i l-a pus acesteia sub nas. Daca nu ar fi fost de acord cu pachetul Miclea, ar fi fost demisa" au declarat sursele Hotnews.ro.

Totodata, la intalnirea de miercuri dintre Geoana si Boc, liderul PSD a lasat securea razboiului la poarta guvernului si i-a sugerat premierului sa aiba grija cu sindicatele. Geoana si-ar fi dat girul pe legile educatiei cu rugamintea ca, declarativ, PD-L sa declare public meritul PSD la elaborarea acestora. "Trebuie sa linistim sindicatele", i-ar fi spus Geoana lui Boc.

Surse participante la sedinta de guvern de miercuri seara au declarat pentru Hotnews.ro ca pachetul de legi pe educatie a fost corectat cu programul de guvernare in fata. Mai exact, democrat-liberalii au convins-o pe Andronescu sa accepte legile Educatiei in varianta Miclea folosind prevederile din programul de guvernare si din pactul national pe educatie, semnat si acceptat de PSD.

"S-a lucrat pe pachetul la Educatie cu programul de guvernare in fata, pe puncte. Andronescu chiar daca a strambat din nas nu a mai avut ce sa comenteze", au declarat sursele democrat-liberale.