PDL ii cere liderului social-democrat, Mircea Geoana, sa dea dovada de "responsabilitate" si sa demisioneze din functia de presedinte al Senatului, daca a ales sa intre in cursa pentru functia suprema in stat. PDL se teme ca presedintele Senatului risca sa fie suspectat de opinia publica de faptul ca s-ar putea folosi de resursele publice in campania electorala, potrivit NewsIn.

Ca reactie la solicitarea colegilor de coalitie, Mircea Geoana a replicat sec: "Politicianisme", fara sa mai faca alte comentarii.

"Intelegem pozitia ingrata in care se afla Mircea Geoana, preşedinte al Senatului dar şi candidat al PSD la alegerile prezidentiale din acest an, care este suspectat de opinia publica de faptul ca foloseşte facilitatile functiei sale publice in scop electoral. Institutul de Politici Publice s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerandu-i candidatului PSD la alegerile prezidentiale sa-şi dea demisia din functia de preşedinte al Senatului", se precizeaza intr-un comunicat al PDL.

PDL mai aminteste faptul ca atat Kelemen Hunor, candidatul UDMR la prezidentiale, cat si Crin Antonescu, candidatul PNL, au demisionat din functiile pe care le detineau in Parlament.