PSD a esuat in tentativa de schimbare a majoritatii din Consiliul General al Capitalei. In sedinta de luni, 31 august, PDL a reusit sa isi refaca majoritatea pierduta dupa tradarea unui consilier PNG trecut la PSD. Consilierul PNG Daniel Fuciu a fost dat afara din partid, schimbat din functie si inlocuit. Majoritatea in Consiliul General depinde de un singur vot iar o simpla tradare poate schimba raportul de forte fragil dintre PSD si PDL.

In sedinta de luni a Consiliului General al Capitalei a fost votata schimbarea din functia de consilier a fostului PNG-ist Daniel Fuciu si inlocuirea sa cu un alt membru al PNG, Marius Raileanu. Prin aceasta schimbare, PDL si PNG au reusit sa isi asigure majoritatea: 28 de consilieri din cei 55 ai Consiliului General.

"Am avut o solicitare din partea PNG de a-l schimba pe domnul Daniel Fuciu si numirea unui alt consilier general din partea partidului. A fost votat si astfel avem majoritatea, o majoritate consistenta cu cei de la PRM", a declarat viceprimarul PDL Mircea Raicu.

Situatia in Consiliul General al Capitalei este foarte sensibila din cauza ca nici unul dintre partide nu are o majoritatea clara, doar in alianta cu un alt partid. Astfel, PDL - 24 consilieri, PSD - 16 consilieri, PNL - 8 consilieri, PNG - 4 consilieri si PRM - 3 consilieri. PSD si PNL au 24 consilieri, exact cat are PDL, iar cele doua partide si-au disputat mereu majoritatea in Consiliu. PRM, cu 3 consilieri, desi are un protocol cu PDL, joaca alaturi de PSD.

PDL are un vot in plus gratie aliantei cu PNG, insa orice tradare a consilierilor lui Gigi Becali rastoarna raportul de forte. Asa s-a intamplat acum doua luni, cand unul dintre consilierii PNG, Daniel Fuciu a fost racolat de catre PSD. Cu votul lui Daniel Fuciu, PSD, PNL si PRM ar fi avut 28 de voturi, adica majoritatea.

In aceste conditii PNG a demarat pe 24 august procedurile de excludere a lui Daniel Fuciu din partid. Apoi, PNG a transmis Consiliului General al Capitalei o solicitare de inlocuire a lui Daniel Fuciu din Consiliul General.

O situatie interesanta este cea a PRM, care a semnat un pact cu PDL pentru votul in Consiliul General. Se pare insa ca reprezentantii PRM nu tin cont de pact. La votul de luni 31 august, consilierii PRM au incercat sa joace la doua capete. Nu au votat retragerea din Consiliu a lui Daniel Fuciu, dar au votat numirea unui nou consilier general din partea PNG.