Presedintele Comisiei de aparare din Senat Teodor Melescanu a declarat duminica, pentru Mediafax, ca ministrul Apararii Mihai Stanisoara va fi audiat saptamana viitoare pentru clarificarea stadiului de desfasurare a programelor de inzestrare a Armatei si de delaborare de munitii, dar si a cazului Mircea Basescu.

  • "In aceasta saptamana am avut o reuniune a Comisie pentru aparare din Senat, la Constanta, si am discutat despre audierea lui Stanisoara. Ideea a fost ca, la reluarea lucrarilor Parlamentului, in saptamana care urmeaza, sa invitam la audieri pe ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, pe seful Statului Major, si pe secretarul de stat pe armament, sa ne precizeze stadiul si perspectivele programului de inzestrare a Armatei si programul de delaborare de munitii, avand in vedere ca in presa au circulat tot felul de informatii".

Intrebat daca in urma acestor audieri va fi decisa initierea unie comisii de ancheta, senatorul PNL a mentionat ca, "in functie de elementele de clarificare care vor fi aduse de catre audiati", comisia va decide ce e de facut mai departe.